Interessante Links

Op deze pagina hebben we links verzameld die handig zijn als je meer informatie wil over werk, dagbesteding of school. Ook vind je sites die handig zijn als je bijna 18 wordt. Als je 18 wordt, veranderen er veel dingen en moet je veel dingen regelen. Dit kun je samen met je ouders doen. Op de sites hieronder kun je meer informatie vinden over wat je allemaal moet regelen. Je kan samen met je ouders kijken wat je allemaal moet regelen.

Gemeente Leiden

Als je in de gemeente Leiden woont kan je op deze website veel informatie vinden over wat de gemeente allemaal doet. Je kan er ook vinden hoe je in contact komt met een medewerker van de gemeente Leiden.

www.leiden.nl/gemeente

Gemeente Leiderdorp

Als je in de gemeente Leiderdorp woont kan je op deze website veel informatie vinden over wat de gemeente allemaal doet. Je kan er ook vinden hoe je in contact komt met een medewerker van de gemeente Leiderdorp.

www.leiderdorp.nl/

Gemeente Oegstgeest

Als je in de gemeente Oegstgeest woont kan je op deze website veel informatie vinden over wat de gemeente allemaal doet. Je kan er ook vinden hoe je in contact komt met een medewerker van de gemeente Oegstgeest.

www.oegstgeest.nl/gemeente/

Gemeente Zoeterwoude

Als je in de gemeente Zoeterwoude woont kan je op deze website veel informatie vinden over wat de gemeente allemaal doet. Je kan er ook vinden hoe je in contact komt met een medewerker van de gemeente Zoeterwoude.

www.zoeterwoude.nl/

Sociaal Team Leiderdorp

Dit is het team in Leiderdorp waar je vragen kan stellen over zorg en welzijn. Dit kunnen ook vragen zijn over bijvoorbeeld dagbesteding of inkomen.

www.sociaalteamleiderdorp.nl/

Sociaal Team Oegstgeest

Dit is het team in Oegstgeest waar je vragen kan stellen over zorg en welzijn. Dit kunnen ook vragen zijn over bijvoorbeeld dagbesteding of inkomen.

www.sociaalteamoegstgeest.nl/

UWV

Bij het UWV kan je informatie vinden over werken met een arbeidsbeperking. Je kan hier ook een aanvraag beoordeling arbeidsvermogen doen.

www.uwv.nl

Stagemarkt

Hier vind je veel tips voor het zoeken van een stage, zoals tips voor een cv en bij welke bedrijven bij jou in de buurt je stage kan lopen.

www.stagemarkt.nl/Zoeken

DZB Leiden

Medewerkers van DZB Leiden helpen mensen, met en zonder beperking, uit de Leidse regio op weg naar werk.

www.dzb.nl/

Beroepen in Beeld

Hier kan je een test doen om te kijken welke beroepen bij jou passen en welke opleiding je daarvoor nodig hebt.

www.beroepeninbeeld.nl/

REA College

Op de site van het REA College kun je informatie over de mogelijkheden op het REA College. Op deze site staat ook hoe ze de leerlingen begeleiden naar een baan. Je kan er ook vinden met wie je contact kan opnemen voor meer informatie en als je vragen hebt.

www.reacollegenederland.nl/

ROC Steunpunt Opleiding & Handicap

Dit is een overzicht van steunpunten op ROC’s in Nederland. Als je naar een ROC gaat, kun je met het steunpunt op jouw school contact opnemen. Als je hulp en ondersteuning nodig hebt, kun je met dit steunpunt bespreken of zij jou kunnen helpen.

www.roc.nl/default.php?fr=handicap&subs=steunpunten

Stichting MEE

Stichting MEE is een stichting die mensen met een beperking ondersteunt en adviseert op verschillende gebieden. Zij kunnen je helpen met vragen over onder andere leren, werken, wonen en geldzaken. Het verschilt per gemeente welke hulp MEE aanbiedt. Dit kun je navragen bij MEE.

www.mee.nl/

CJG Leiden

Bij het CJG Leiden kunnen jij, als je jonger dan 18 bent, en je ouders vragen stellen over opgroeien en opvoeden. Je kan hier ook vragen stellen over onderwijs en dagbesteding. Het JGT hoort bij het CJG.

www.cjgleiden.nl/

CJG Leiderdorp

Bij het CJG Leiderdorp kunnen jij, als je jonger dan 18 bent, en je ouders vragen stellen over opgroeien en opvoeden. Je kan hier ook vragen stellen over onderwijs en dagbesteding. Het JGT hoort bij het CJG.

www.cjgleiderdorp.nl/

CJG Oegstgeest

Bij het CJG Oegstgeest kunnen jij, als je jonger dan 18 bent, en je ouders vragen stellen over opgroeien en opvoeden. Je kan hier ook vragen stellen over onderwijs en dagbesteding. Het JGT hoort bij het CJG.

www.cjgoegstgeest.nl/

CJG Zoeterwoude

Bij het CJG Zoeterwoude kunnen jij, als je jonger dan 18 bent, en je ouders vragen stellen over opgroeien en opvoeden. Je kan hier ook vragen stellen over onderwijs en dagbesteding. Het JGT hoort bij het CJG.

www.cjgzoeterwoude.nl/

Stef is na zijn stage aan de slag gegaan bij zijn stagebedrijf

Lees hier het verhaal van Stef